Therapieën

Vitaal Dier maakt gebruik van verschillende therapievormen:

  • Fytotherapie
  • Homeopathie
  • Orthomoleculaire voedingsadvies
  • Aroma therapie
  • Celzouttherapie
  • Bach-bloesem therapie
  • Tteam
  • Gedragstherapie
  • Reiki

Fytotherapie

Het gebruik van kruiden als geneesmiddelen is zo oud als de mensheid zelf. Daarbij speelt de uit ervaring verkregen kennis een grote rol. In de oudheid was de mens echter sterk verbonden met de kosmos en de natuur, waardoor planten in hun wezen en werking ook meer intuïtief doorvoeld konden worden. Fytotherapie betekent: ‘Genezen met Planten’. Fytotherapie is een natuurgeneeswijze.

LEES MEER

Homeopathie

De werking van homeopathische middelen is gebaseerd op het gelijkheids- of similia-principe: d.w.z. dat een aandoening kan worden bestreden met een zeer lage dosering van een natuurlijke stof, die in hogere doseringen dezelfde of gelijksoortige verschijnselen vertoont als de aandoening.

LEES MEER

Orthomoleculaire voedingsadvies

Orthomoleculaire voedingsleer bestudeert de werking van voedingsstoffen in het lichaam en de invloed daarvan op de gezondheid.Tekorten of het ontbreken van voedingsstoffen kunnen oorzaak zijn van lichamelijke en geestelijke klachten. De orthomoleculaire voedingsleer tracht te bepalen welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft en wat de benodigde concentraties zijn.

LEES MEER

Aromatherapie

Etherische oliën of ook wel bekend onder de naam essentiële oliën, bevatten de essentie van de plant en heeft daarom specifieke eigenschappen. We vinden ze terug in de bloemen, bladeren, schors in de wortels van de planten. De etherische oliën zijn te vergelijken met de hormonen van de plant of ook wel met de Chi, of levenskracht van de plant.

LEES MEER

Celzouttherapie

Celzouten ondersteunen allerlei biochemische processen in het lichaam. Ze zijn daarom erg belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam van je dier. Ze spelen namelijk een rol bij de stofwisseling en de opbouw en instandhouding van zijn of haar lichaam.

LEES MEER

Bach-bloesemtherapie

Bach Bloesem Remedies zijn ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886 – 1936). Hij zag ziekten als symptomen van emotionele storingen en ontdekte dat als je de emotionele storingen aanpakte, de lichamelijke klachten ook verdwenen. Zijn motto was “Behandel de zieke, niet de ziekte”.

LEES MEER

TTeam

TTEAM, oftewel Tellington TTouch Every Animal Method, maakt het dier bewust van zijn lichaam (houding en beweging) en leert het een ander gedrags- en bewegingspatroon aan te nemen. De houding/ beweging van een dier heeft namelijk veel invloed op de manier, waarop het zich gedraagt.

LEES MEER

Gedragstherapie

Bij gedragstherapie worden dieren behandeld met afwijkend gedrag. Afwijkend gedrag is een gedrag dat een dier niet van nature vertoont of een gedrag dat niet wenselijk is in onze maatschappij.

LEES MEER

Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie, die ook wel Prana en Chi of Ki wordt genoemd. Deze energie stroomt bij iedereen door het lichaam. Ook de acupunctuur maakt hier gebruik van: die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen.

LEES MEER

Vraag persoonlijk advies voor uw dier aan

EMAILADRES

info@vitaaldier.nl

TELEFOONNUMMER

06 24 88 38 90

ADRES

Knapersven 15 | 5738 PC Mariahout