Samenwerkende Therapeuten

Vitaal Dier werkt oplossingsgericht door –indien nodig- samen te werken met andere deskundigen, bijvoorbeeld met een dierenarts, hondengedragsdeskundigen, osteopaten, dierencommunicatoren, fysiotherapeut etc.

Collega’s met wie ik nauw samenwerk:

Dierencommunicatoren:

Ik werk samen met Anny Vermeulen en Sara Kampert. Onze gezamenlijke aanpak richt zich met name op gedragsproblemen. Ik zet een dierencommunicator in als er extra ondersteuning nodig is bij angstige, zenuwachtige en gestresste dieren. Zij zorgen voor de aanpak van het psychologische gedeelte en voor praktische, bruikbare handvatten en tips. Een gezamenlijke aanpak biedt vaak een effectieve oplossing.

Wilt u meer weten of een gezamenlijk consult iets voor uw dier is, bel of mail mij gerust om te vragen of wij iets voor uw dier kunnen betekenen.

Osteopaat:

Regelmatig zet ik Aafke Wuite, zie Osteopathie, in. De osteopaat onderzoekt het hele lichaam en behandelt de gebieden waar de oorzaak zit. De behandeling bestaat uit zachte manuele handelingen. Door bepaalde spieren te ontspannen en/of een geblokkeerde wervel of beengewricht los te maken, kan het lichaam het evenwicht weer herstellen en dus zichzelf genezen. Ook de huid en het onderhuidse bindweefsel, worden via milde technieken losgemaakt. Samen met een natuurgeneeskundige aanpak levert dat in de praktijk zeer goede resultaten op.

Ook werk ik samen met de dierenfysiotherapeut Mischa de Barbanson. Bij onder meer de volgende klachten bij je hond of paard kan dierenfysiotherapie goed helpen: stijfheid, artrose, rugklachten (bv hernia). begeleiding (ook in de sport), gevoeligheid bij borstelen, opstijgen of doorzitten, moeite met tempowisselingen, sportonderdelen en bewegingen, letsel aan spier-pees-banden en gewrichten, begeleiding na een operatie, en onderhoudsbehandelingen. De behandelingen bestaan uit massage, mobilisatie en/of (spier-)rekkingen, en oefentherapie.

Verder werk ik nauw samen met:

Marilyn van Dommelen
(kynologisch instructeur/gedragstherapeut, zie: Dogcollege

Danielle Meskers, zie;
www.qimmiqhondentrainingen.nl

Kynologisch adviesbureau Ingrid Giesen zie:
www.hondendebaas.nl

Vraag persoonlijk advies voor uw dier aan

EMAILADRES

info@vitaaldier.nl

TELEFOONNUMMER

06 24 88 38 90

ADRES

Knapersven 15 | 5738 PC Mariahout