Suki

Suki is mijn Zwitserse witte herder van 5 jaar. Suki is 3,5 jaar geleden bij mij gekomen als herplaatser. Ze was heel gestrest en op aanraden van de hondengedragsdeskundige Marilyn van Dogcollege, heb ik Ana vorig jaar gemaild.
We hebben eerst een fotoconsult gedaan. Ik kreeg van Ana een duidelijk verslag van hoe Suki overkomt. Ik was verbaasd hoe accuraat de omschrijving van Suki was, maar ook geschrokken over wat ze allemaal ‘mankeert’. En ook hoeveel Suki mij terug spiegelt, wat heel verhelderend was. En met daarbij een lijstje met homeopatische middelen en supplementen.


Na een maand besloot ik om Ana toch bij ons thuis uit te nodigen om Suki door te meten. Een hele aparte ervaring! Suki reageerde heftig op Ana. Ze blafte regelmatig tegen Ana en het klonk alsof ze heel wat wilde vertellen. Het doormeten ging heel goed.
Het mooiste geschenk dat Ana mij gaf was dat ze zei dat Suki en ik goed bij elkaar passen.
Ana en ik hebben indien nodig telefonisch contact, want er zijn altijd vragen na zo’n fotoconsult. En via de mail. Ondertussen zie ik ook veranderingen bij Suki. Ze is vrolijker en minder gespannen als we wandelen. Ze is ook ontzettend leergierig en af en toe gewoon ondeugend. Haar haren glanzen. Ze is veranderd in een schoonheid! Suki gaat af en toe naar een hondenpension. Het laatste filmpje van daar was een leuk verassing: Suki liep rond met haar staart opgeheven, keek met vrolijke ogen in de camera, terwijl ze de vorige keer nog als een schichtige hond tussen de andere honden en langs de camera liep. We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg met hulp van Ana die ons bijstaat. Dank daarvoor Ana!