Pip

Via onze hondenuitlaatservice Dogcollege kwamen we na veel dokteren met Pip bij Ana terecht. Pip was pas net drie jaar maar leek wel een hond op leeftijd. Hij was traag en log, stond moeilijk op, was erg op zichzelf met een wat trieste uitstraling en hij had veel problemen met zijn vacht. Voor dat laatste was hij al twee jaar onder behandeling bij de dierenarts waar hij zware medicatie kreeg.


Ana zei ons dat ze van Pip waarschijnlijk wel de jonge hond kon maken die hij was, met een mooie rustige vacht. Het zou wel wat tijd gaan kosten en dus moesten we geduld en vertrouwen hebben. Uiteindelijk zou Pip dan een hond zijn die met recht de naam Golden retriever verdiende!
Wij waren verrast door de aanpak van Ana. Voorafgaand aan elk consult mailen we een foto van Pip waarna Ana bij het consult erg rake dingen zegt die ze uit de foto kan lezen. Daarna meet ze Pip steeds weer door en zo worden o.a. alle organen en gewrichten gecontroleerd. Zo bleek Pip last te hebben van heel veel zaken uit het verleden, De oorzaak van zijn slechte vacht kwam volgens Ana van binnenuit en was dus niet op te lossen met de injecties tegen de jeuk en koelende zalfjes van de dierenarts. Er moest iets anders gebeuren dan dat dempende werk aan de buitenkant. We gingen naar huis met veel druppeltjes en tabletjes en maakten meteen maar een excelsheet om bij te houden wie wat wanneer gaf. Even wennen maar dat was zo voor elkaar. Als je dan al snel ziet dat je hond weer levendig en aanhankelijk wordt, opspringt en enorm hard blijkt te kunnen rennen, dan geef je hem echt met veel plezier alle bloesems en oliën van de hele wereld! Zijn vacht is nog wel een uitdaging maar de erge jeukplekken zijn gelukkig al weg na 3 maanden behandeling en het wordt langzaam maar zeker nog steeds beter.
Wij hebben alle vertrouwen in een goede afloop en zien Pip nog altijd verbeteren en genieten van het leven. Het is ook bijzonder hoe hij Ana vertrouwt en elke keer weer blij en huppelend naar binnen rent. Dat is mooi om te zien en dat is iets dat wij elk dier gunnen; ontspannen beter worden en genieten van het leven!