Ella

Onze tweejarige merrie had vele problemen. Helaas had zij nooit in een koppel gestaan wat natuurlijk erg slecht is voor de ontwikkeling van een jong paard zowel fysiek als mentaal. Ze was dan ook erg gestrest toen ze bij ons kwam waardoor wij besloten haar alsnog voor een half jaar in een koppel te doen. Helaas moest ik haar daar uit halen omdat ze Peri vasculaire dermatitis kreeg. Tot mijn grote schrik kreeg zij daar ook nog enorme schimmel bij op haar hoofd (althans dat zei de dierenarts).
Je komt in een enorme cirkel terecht en was ten einde raad. Zo’n verschrikkelijk mooi paard maar zoveel problemen. Via mijn zoektocht naar een verkooppunt van Bio-Ron kwam ik bij Ana Salve terecht.
Na een spontaan gesprek vroeg ik of zij onze merrie eens zou willen behandelen. Onze merrie met een speciaal karakter kon haar aanwezigheid wel waarderen. Ze was wat ongeduldig maar liet Ana gewillig haar werk doen. Na het doormeten werd alles met ons doorgesproken. Kruiden en druppels werden voorgeschreven. Alles werd ook nog eens keurig op mail gezet. Erg fijn want zo kan je alles nalezen. Een nieuwe afspraak werd gemaakt en onze merrie ging langzaam maar zeker vooruit!
Bij de volgende afspraak was onze merrie al stukken rustiger. Haar huid ging met sprongen vooruit! Twee weken later was Ana weer bij ons. Onze merrie kende ze bijna niet terug.

Ella is inmiddels een geweldige mooie merrie geworden. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en is daardoor vriendelijker en rustiger. Ze schiet niet meer zo snel in de stress.Ik weet zeker dat het zonder de hulp van Ana niet goed was gekomen.

Ik raad daarom ook iedereen aan om eens verder te kijken dan alleen een dierenarts! Zeker ook de voeding is erg belangrijk en zij kan daarin goed adviseren en overleggen.

Bea