Oscar

Twee jaar geleden kreeg mijn toen 11 maanden oude boxer kale plekjes op zijn hoofd en wangen. Mijn dierenarts heeft me op mijn verzoek al snel verwezen naar een specialist. Deze gaf als diagnose folliculitis. Gebaseerd op haar eigen ervaringen was de prognose niet best. Het bleek een hardnekkig verschijnsel te zijn en moeilijk regulier te behandelen. Ook had mijn boxer roestkleurige vacht met name tussen zijn tenen en aan zijn kin. Dit was een gistinfectie. Eea kon wijzen op een allergie en/of lage weerstand. Allemaal moeilijk te behandelen door een reguliere dierenarts.

Ik vroeg aan de specialist of zij ook alternatieve behandelingen toepaste. Zij verwees mij naar Ana Salve. Ana heeft mijn hond uitgebreid doorgemeten en gaf een uitgebreide diagnose. Ze gaf hem vervolgens allerlei supplementen en natuurlijke middelen. We zagen hem al heel snel opknappen! In de loop van enkele maanden waren alle kale plekjes weg. De roestkleurige huid verbeterde ook.

Mijn boxer kreeg toen hij anderhalf jaar oud was kort op elkaar enkele blaasontstekingen. Aanvankelijk heb ik gekozen voor een behandeling met antibiotica, maar dat hielp maar even. Ana wist ook dit probleem op te lossen. Met gerichte middelen verbeterde het snel; hij heeft tot nu toe geen nieuwe blaasontsteking meer gehad. Ook voor zijn psychische gesteldheid (druk, overmatige seksuele driften) is hij succesvol behandeld.

We zijn inmiddels twee jaar verder; af en toe heeft mijn hond nog een kaal plekje gehad; we bezoeken Ana af en toe als hij een boost nodig heeft. De gistinfectie tussen zijn tenen en aan zijn kin zijn nagenoeg weg. Hij is uitgegroeid tot een evenwichtige volwassen hond, die wel altijd wat extra aandacht zal blijven vragen.

Ik heb alle vertrouwen in de toekomst; dankzij Ana is mijn hond een stuk sterker en gezonder geworden.