Bubba

Bubba onze hond, een herplaatser van 8 jaar, had verschillende gedrags-en gezondheidsproblemen. Door zijn trieste verleden heeft hij verschillende trauma´s opgelopen. Dit uitte zich onder meer in erg onzeker gedrag en extreme verlatingsangst.

We hebben verschillende gedragstherapeuten geraadpleegd: zij hebben weliswaar ons met bepaalde problemen kunnen helpen, maar met name de verlatingsangst bleef een groot probleem. We zijn toen doorverwezen naar Ana. Al snel legde ze de vinger op de zere plek. Na het eerste consult wist zij precies hoe Bubba in elkaar stak. We kregen verschillende homeopathische middelen en lavendelolie mee. Bubba was vooral dol op de olie. We hoefden het dopje er maar af te draaien en Bubba vloog op de geur af. Tot onze verbazing (en vreugde!) merkten we na enkele weken al grote gedragsveranderingen. Zo had Bubba duidelijk meer energie, zat hij beter in zijn vel en zelfs zijn verlatingsangst werd beduidend minder. Waar hij voorheen al bij het sluiten van de deur onophoudelijk begon te janken, bleef het nu bij heel eventjes zachtjes jammeren. Helaas spelen er ook nog enkele medische problemen. Maar ook hierbij biedt Ana ondersteuning. De homeopatische middelen zijn een welkome ondersteuning bij de reguliere medicijnen.

Het is erg prettig dat Ana de vele problemen van Bubba stapsgewijs en met veel beleid aanpakt. Ana hielp Bubba uit zijn schulp te kruipen en gaf hem een stukje onbevangenheid terug. Natuurlijk zal het verleden hem altijd blijven tekenen. Maar de stap naar Ana is voor Bubba de beste stap die we tot nu toe hebben gemaakt. Ana staat te allen tijde voor Bubba en voor ons klaar en ze is een erg betrokken en deskundige  therapeut.

Ana, ontzettend bedankt voor alles wat je tot nu toe al voor Bubba hebt betekend.